page

12 augustus 2019: Vroeg Eropaf bij huurachterstand

Hoe werkt Vroeg Eropaf?
Uw ontvangt een brief van uw verhuurder als u een huurachterstand hebt. Als die huurachterstand twee maanden of langer is, geeft de woonstichting uw naam door aan het projectteam Vroeg Eropaf. Tenzij u aangeeft dat u dat niet wilt.

  • Twee medewerkers van het projectteam Vroeg Eropaf komen bij u op huisbezoek. Samen met u bespreken zij welke mogelijkheden er zijn om snel uw huurachterstand en/of andere schulden weg te werken. En welke (financiële) mogelijkheden er nog meer voor u zijn.
  • Bent u niet thuis, dan laat het projectteam een groene envelop met meer informatie bij u achter. U bepaalt zelf of u met de medewerkers contact opneemt.
  • Daarnaast komen de medewerkers nog een keer bij u langs. Bent u dan ook niet thuis, dan krijgt u weer een groene envelop met informatie.
  • Het doel van Vroeg Eropaf is u te helpen en een huisuitzetting te voorkomen. U bepaalt zelf of u deze hulp accepteert.
  • Als u bij de ISD in de schulddienstverlening zit, dan hebt u al ondersteuning en komen de medewerkers van het projectteam niet bij u op huisbezoek.

Samenwerking gemeenten en woonstichtingen
De gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen hebben met de woonstichtingen Stek en Vooruitgang afgesproken om huurders met een huurachterstand te bezoeken en gratis hulp aan te bieden. Dat doen zij via het projectteam Vroeg Eropaf.

Contact met projectteam
U kunt het projectteam Vroeg Eropaf bereiken via
vroegeropaf@hltsamen.nl