page

Klussen en verbouwen

 • Is het mogelijk om wijzigingen in mijn huurwoning aan te brengen

  Dat is mogelijk, graag verwijzen wij u voor verdere informatie naar ons ZAV beleid.

  Voor de aanvraag van wijzigingen, vult u dit formulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

 • Krijg ik een financiële vergoeding voor wijzigingen die ik heb aangebracht

  Hoeveel u krijgt hangt af van de staat waarin de keuken, de garage, het toilet etc. verkeert en hoelang deze zaken al in de woning zitten (afschrijvingstermijn)

  Voor verdere informatie verwijzen wij u naar ons ZAV beleid.

 • Mag ik een schotelantenne op woning plaatsen

  In de wet staat onder meer dat de huurder de woonruimte niet mag veranderen zonder schriftelijke toestemming van de verhuurder. De verhuurder kan bijvoorbeeld weigeren om veranderingen aan de buitenkant van de woning toe te staan.

  Plaatsing van een schotelantenne is ook een verandering aan de woning. Daarom wil Vooruitgang het weten als u van plan bent een schotelantenne te gaan plaatsen. Als u zich houdt aan onze spelregels, zal het geen probleem zijn om onze toestemming te krijgen.

  Als u een schotelantenne wilt plaatsen, dan vraagt u daarvoor schriftelijk toestemming aan Vooruitgang. Als u de antenne monteert op de daarvoor toegestane plaatsen, dan krijgt u van ons groen licht.

  Wat is toegestaan en wat niet?

  De zichtbaarheid van de schotelantenne vanaf de openbare weg is een belangrijke factor bij de beoordeling. Als u de schotelantenne uit het zicht kunt plaatsen, krijgt u eerder toestemming. Het volgende overzicht laat zien wat is toegestaan en wat niet.

  Toegestaan:

  Eengezinswoningen

  • De schotelantenne wordt tegen de achtergevel of in de achtertuin gemonteerd
  • De schotelantenne wordt tegen de muur van de schuur of tegen de berging aan de tuinzijde gemonteerd
  • De totale lengte van de schotelantenne die op een standaard met voet in de tuin wordt geplaatst is minder dan twee meter

  Appartementen

  • De schotelantenne wordt geplaatst op het balkon op een standaard met voet

  Algemeen

  De schotelantenne is het beste mat van kleur

  • De doorsnede van de schotelantenne is minder dan een meter

  Niet toegestaan:

  Eengezinswoningen

  • Een schotelantenne die boven de dakgoot uitkomt
  • Een schotelantenne die boven het dak van de schuur of berging uitsteekt
  • Een schotelantenne die op een standaard met voet in de tuin wordt geplaatst en waarvoor de totale lengte meer dan twee meter is.

  Appartementen

  • Een schotelantenne die buiten de gevel of het balkonhek uitsteekt
  • Een schotelantenne die wordt gemonteerd aan het balkonhek, aan de wanden of tegen de onderkant van balkon

  Algemeen

  • De doorsnede van de schotelantenne is meer dan een meter
  • De schotelantenne weerkaatst hinderlijk zonlicht
  • De schotelantenne wordt op het dak in een openbare ruimte of tegen de voor- en zijgevel van de woning gemonteerd.

  Verantwoordelijkheid

  Als u toestemming heeft gekregen en als u voldoet aan de wetgeving, kunt u een schotelantenne plaatsen. Uiteraard draagt u zelf de verantwoordelijkheid voor de plaatsing, het onderhoud, de verzekering en eventuele reparaties.

  Zorg er daarom voor dat de schotelantenne stevig staat, zodat hij bijvoorbeeld niet omwaait bij een stevige storm. Als buurtbewoners schade ondervinden van uw schotelantenne, kunt u namelijk aansprakelijk gesteld worden en ook kleine beschadigingen aan uw woning zijn voor uw eigen rekening.

  Als de plaatsing van de antenne lekkage veroorzaakt, komen de reparatiekosten voor rekening van de bewoner. Wij raden u aan uw aansprakelijkheidsverzekering na te kijken in verband met eventuele schade aan de woning als de antenne toch schade veroorzaakt.

  Adviezen

  Zorg voor een zodanige plaatsing dat er geen geluidsoverlast en storingen voor de omgeving ontstaan. Werk de antennekabels zoveel mogelijk weg achter bijvoorbeeld de hemelwaterafvoer. De antennekabels mogen niet door ramen, deuren en kozijnen naar binnen gevoerd worden, maar moeten door middel van een mantelbuis door de spouwmuur gevoerd worden. Buitenzijde afkitten om inwateren tegen te gaan. Bevestig de kabels met voldoende, roestbestendige klemmen en schroeven.

  Wij verwijzen u ook voor meer informatie over de wet en bouwvergunning wat betreft een schotelantenne naar www.rijksoverheid.nl.