page

Huurtoeslag en betalingen

 • Kom ik in aanmerking voor huurtoeslag?

  Dat hangt af van de hoogte van uw inkomen en uw huur. Op de website van de Belastingdienst kunt u een proefberekening maken. Huurtoeslag vraagt u niet aan bij Woonstichting Vooruitgang, maar bij de Belastingdienst

 • Hoe geef ik een wijziging van mijn rekeningnummer door?

  U kunt schriftelijk uw rekeningnummer wijzigen. Wilt u een machtiging afgeven dan kunt u het formulier Doorlopende machtiging in te vullen. Dit formulier kunt u ophalen bij Woonstichting Vooruitgang of wij kunnen deze toesturen. Wilt u de incasso laten stopzetten? dit kan alleen schriftelijk worden doorgegeven. Vul hier de  Automatische incasso in.

   

 • Wat zijn servicekosten?

  Servicekosten worden in rekening gebracht bij appartementencomplexen kosten voor gemeenschappelijke verlichting en elektra, schoonmaakkosten of de kosten voor een huismeester. Deze kosten verschillen per complex

 • Wat moet ik doen als ik mijn huur niet kan betalen?

  Neem zo snel mogelijk contact op met Woonstichting Vooruitgang. Eventueel kunnen wij een betalingsregeling met u treffen. Ook kan Woonstichting Vooruitgang u adviseren over instanties die u hulp kunnen bieden. Als u de huur niet betaalt, dan sturen wij u eerst een herinnering en daarna een aanmaning. Het is ontzettend belangrijk dat u ons laat weten waarom u kunt niet betalen. Overlegt u niet en betaalt u niet, dan zet Woonstichting Vooruitgang de incassoprocedure voort. Een deurwaarder zal de huur alsnog bij u komen innen.U betaalt dan niet alleen de huurachterstand, óók de administratiekosten en de kosten voor de deurwaarder. Bovendien riskeert u ontruiming van uw woning en het beëindigen van uw huurcontract.

 • Waarom wordt elk jaar mijn huur verhoogd?

  Inflatie en stijgende kosten zijn de belangrijkste redenen voor huurverhoging. De huurverhoging gaat altijd in per 1 juli. U krijgt hierover tijdig een brief thuisgestuurd. U kunt tegen de huurverhoging bezwaar maken, de bezwaarprocedure vindt u terug in de brief.